MAGAZIN

27 de ani de închisoare pentru autorii atacului tâlhăresc de la Boșcana

Distribuiți acest articol!

Doi locuitori din stânga Nistrului, care în ianuarie 2015 au comis un atac tâlhăresc într-o gospodărie din satul Boșcana, raionul Criuleni, au fost condamnați la 13 și, respectiv, 14 ani închisoare.

Potrivit Procuraturii Generale, inculpații, acționând în complicitate cu alți doi indivizi, au așteptat până s-a lăsat întunericul și au pătruns în locuința unui tânăr, care locuia împreună cu bunica sa în satul Boșcana, raionul Criuleni. Tinerii i-au legat pe cei doi cu funii de mâini și picioare, iar după ce s-au asigurat că nimeni nu o să le dea planurile peste cap, au furat din locuință nouă mii de lei și tehnică de uz casnic. Ulterior, au încărcat toate bunurile în mașina victimei, care era parcată în curte, și au dispărut.

După ce s-a văzut în siguranță, tânărul de 25 de ani a reușit cu greu să se târască până la casa vecinului, chemând ajutor. În total, potrivit estimărilor efectuate de procurori, părții vătămate i-a fost cauzat un prejudiciu de 440 de mii de lei. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, automobilul cu o parte din bunuri a fost depistat și restituit victimei.

Unul dintre condamnați a fost reținut peste o lună de la comiterea crimei, celălalt fiind prins în Federația Rusă peste aproximativ opt luni de la atac și extrădat autorităților Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală. Urmărirea penală în privința a doi complici continuă, aceștia fiind dați în urmărire internațională.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpaților în folosul părții vătămate a sumei de 228 de mii de lei în calitate de despăgubiri pentru prejudiciul moral și material cauzat, precum și încasarea în beneficiul statului a încă 20 de mii de lei pentru cheltuieli judiciare.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button