MAGAZIN

300 litri de vin, transportați ilegal în zona de frontieră

Distribuiți acest articol!

Un autoturism ticsit cu butelii, pline cu vin, a fost reținut de către polițiștii de frontieră în apropiere de s. Cotiujeni, r-nul Briceni. Mai mult, din cercetările primare s-a constatat că băutura alcoolică urma să ajungă ilegal în Ucraina.

În data de 20 iulie 2017, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD au desfășurat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră ”Larga” mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu bunuri. Urmare, la intrarea în s. Cotiujeni, echipa mixtă de control a oprit în trafic un autoturism de model OPEL ZAFIRA, înmatriculat în RM. Vehiculul era condus de un cetățean moldovean de 29 de ani, locuitor al s. Larga, r-nul Briceni. După verificarea documentelor de identitate, polițiștii de frontieră au purces la controlul mașinii, unde s-au depistat 10 saci, în care erau aranjate 200 de butelii, a câte 1,5 litri fiecare, pline cu alcool. Conducătorul auto nu a putut prezenta actele ce ar demonstra proveniența băuturii, conform declarațiilor acestuia ar fi vorba despre 300 de litri de vin.

Potrivit datelor operative preliminare, producția alcoolică urma să ajungă în mod fraudulos pe teritoriul Ucrainei.

În prezent, autovehiculul și vinul sunt reținute la Sectorul Poliției de Frontieră ”Larga” până la elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button