MAGAZIN

8400 de copii din România și R. Moldova vor descoperi Laboratorul de Științe Bayer

Distribuiți acest articol!

8400 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani din București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Chișinău descoperă Laboratorul de Științe Bayer, unde vor avea loc 280 de sesiuni de experimente din domeniul biologiei și chimiei. Laboratorul are loc în perioada 7 – 25 mai 2018.

“Succesul fiecarei editii a Laboratorului de Stiinte Bayer sau Baylab, asa cum este denumit la nivel international, ne confirma ca am ales un format menit sa ii incante pe copii si sa le atraga interesul fata de studiul stiintelor exacte. Entuziasmul si curiozitatea lor, a acestei generatii in mana careia se afla viitorul Romaniei, ne inspira sa dezvoltam de la un an la altul acest proiect educativ, pentru a le oferi posibilitatea cator mai multi copii sa se bucure de el si, cine stie, poate chiar sansa de a-si descoperi vocatia!”, a declarat Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare Bayer Romania si Bulgaria, potrivit Adplayers.info

Ideea proiectului a pornit de la o realitate ingrijoratoare: pentru multi copii, scoala nu este locul unde iti doresti sa fii, unde inveti sa descoperi lumea si iti cultivi pasiunile. Programa incarcata, temele pentru acasa, lipsa resurselor si a oportunitatilor pe termen lung au facut ca abandonul scolar la varste mici si rata analfabetismului sa ajunga la valori alarmante, cu mult peste media Uniunii Europene.

De la lansarea sa, in 2014, peste 12.000 de copii din Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi si Timisoara au trecut pragul Laboratorului si au descoperit ca stiinta poate fi distractiva. Un demers local, care contribuie la atingerea unui obiectiv ambitios asumat de Bayer la nivel global: 1.000.000 de copii interesati de stiinta, pana in 2020. Povestea continua in 2018, pentru prima data si dincolo de granitele Romaniei.

Partenerii strategici ai editiei Baylab din 2018 sunt: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti; Centrul de Evaluare si Analize Educationale (CEAE); Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti – Facultatea de Agricultura; Universitatea „Ovidius” Constanta; Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca; Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” – Facultatea de Agricultura; Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie „Nicolae Testemitanu” Chisinau, Ministerul Educatiei, Culturii si Cercetarii din Republica Moldova.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button