ActualitățiRomânia

#95 de ”DA” pentru UNIRE. Mașcăuți și Popeasca au semnat Marele Act Reunificator

Distribuiți acest articol!

Satul Mașcăuți, raionul Criuleni a semnat astăzi Declarația de UNIRE. Marele Act Reunificator a fost semnat de către primarul de Mașcăuți, Valeriu Cârțan, secretarul consiliului local, Aurelia Morărescu, de către 8 consilieri din 13 prezenți, directorul Casei de Cultură și Bibliotecii Publice sin localitate, profesori, educatori și lideri de opinie.

Cetățeni ai satului Mașcăuți și Consiliul Local, constituit în urma unor alegeri libere și democratice, având în vedere trecutul milenar al poporului nostru și statalitatea neîntreruptă în spațiul istoric și etnic al devenirii sale naționale (…) decid solemn recunoașterea valabilității Actului Unirii din 27 martie 1918 a Basarabiei cu Țara Mamă, România și pledează pentru Reîntregirea Țării”, se menționează în Declarație.

 

Satul Popeasca din raionul Ștefan Vodă este cea de-a 95-a localitate din Republica Moldova care votează o Declarație de Unire cu România.

În documentul semnat de primar și de consilierii locali se arată că „în numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general şi al cetăţenilor satului nostru în particular, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna, s. Popeasca, raionul Ștefan Vodă, se unește cu Ţara-Mamă, România”.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button