Actualități

Abuz la Orhei: Primarul lui Șor interzice întâlnirile electorale de frica concurenților

Distribuiți acest articol!

La doar o zi de la organizarea unei manifestații de amploare în orașul Orhei dedicate portului național, autoritățile municipiului au decis să interzică instalarea corturilor mobile de agitație electorală sub pretextul pandemiei Covid-19. 

În argumentarea dispoziției, primarul Orheiului spune că s-a luat în considerare faptul că „subiecții electorali organizează și desfășoară agitație electorală cu amplasarea corturilor mobile în același loc și concomitent de către doi sau mai mulți subiecți, cu încălcarea gravă a regulilor generale obligatorii de prevenire și combatere a infecției Covid-19, pun în pericol viața și sănătatea alegătorilor”. Totuși, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, pe parcursul a ultimelor zile nu a fost depistat niciun caz nou de infectare cu Covid-19 în raionul Orhei.

Menționăm că, cu o zi înainte de dispoziția primarului de Orhei, Pavel Verejanu, în centrul municipiului s-a desfășurat o paradă a portului tradițional „Mândru-i portul orheian” cu participarea a „zeci de formații artistice din tot raionul și sute de locuitori din Orhei”. Din pozele plasate pe rețelele de socializare se vede că evenimentul s-a desfășurat fără a fi respectate regulile sanitare anti-Covid-19: nu a fost respectată distanța socială și nu s-au purtat măști.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button