MAGAZIN

Accident feroviar cumplit în India: 42 de morți

Distribuiți acest articol!

Cu puțin timp înainte de zorii zilei, un tren a lovit un camion în statul Uttar Pradesh (nord), provocând deraierea și bascularea a 12 vagoane, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al căilor ferate indiene Anil Saxena.

”Circa 42 de persoane au fost rănite în accident, majoritatea au răni superficiale”, a declarat la rândul său șeful poliției acestui district, Sanjeev Tyagi, prezent la locul accidentului.

Acest accident este al doilea în mai puțin de o săptămână în Uttar Pradesh, stat sărac și cel mai populat din India, cu 220 de milioane de locuitori.

Sâmbătă, o altă deraiere de tren, tot în statul Uttar Pradesh, s-a soldat cu moartea a 23 de persoane și rănirea altor 64.

Rețeaua feroviară indiană, una dintre cele mai importante din lume, prezintă mari lacune în materie de securitate, însă rămâne principalul mijloc de transport ce permite acoperirea distanțelor mari din această țară vastă.

Potrivit unui raport guvernamental din 2012, aproape 15.000 de oameni mor în fiecare an în accidente feroviare, un bilanț dur calificat drept “masacru” de autorii anchetei.

Sursa: agerpres


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button