MAGAZIN

Activitățile planificate pentru ziua de 9 mai în Chișinău

Distribuiți acest articol!

Ziua de 9 mai se preconizează a fi una plină de evenimente. Mai multe partide politice și organizații neguvernamentale vor organiza la Chișinău activități dedicate zilei de 9 mai – „Zilei Victoriei”, dar și „Zilei Europei”.

Dimineața, de la ora 08.30, membrii şi simpatizanții Partidului Comuniștilor, în frunte cu Vladimir Voronin, vor participa la „Marșul Victoriei” spre Complexul memorial „Eternitate”. Ulterior mulțimea va porni de la Arcul de Triumf. Mai tîrziu, la ora 16.00, va avea loc degustarea tradiționalului terci soldățesc în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.

Organizația Veteranilor din Republica Moldova planifica și ea un marș spre Complexul Memorial „Eternitate”  din Republica Moldova, dar deocamdată nu este precizată ora.

Organizația „Unirea – ODIP” va promova tricolorul, limba română şi unirea Republicii Moldova cu România în Piața Marii Adunări Naționale, Scuarul magazinului UNIC, în fața Oficiului Poștal Central, Memorialul „Eternitate”, Parcul „Afgan”.

Partidul Liberal organizează un miting la Teatrul de Operă şi Balet şi în Piaţa Marii Adunări Naționale.

Partidul Democrat va organiza în tot municipiul Chișinău acțiuni de informare despre avantajele modificării sistemului electoral. De asemenea, PDM va organiza în Piaţa Marii Adunări Naționale un concert dedicat Zilei de 9 Mai. Evenimentul va dura de la ora 10.00 până la 23.00.

Partidul Socialiștilor are preconizat un miting și concert în Scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. De asemenea, vor avea loc întâlniri cu alegătorii în Scuarul Teatrului Național de Operă şi Balet şi în Piaţa Marii Adunări Naționale.

AO „Clubul Istorico-Patriotic Rus” organizează o expoziție de fotografie consacrată celei de-a 72-a aniversări a victoriei asupra fascismului, la monumentul lui Ştefan cel Mare.

În incinta Bibliotecii Naționale va avea loc de la ora 12.00 etapa finală a Concursului Republican „Europa la noi acasă”. Spre seară, la Muzeul Național de Artă al Moldovei va avea loc Festivalul Internațional J.S. Bach, ediția a VII-a „Bach in the city”. Pe scenă vor evolua acordeoniştii de la Concertino. Organizatorul evenimentului este Sala cu Orgă, Fundația Culturală J.S. Bach. Concertul va începe la ora 18.30.

La  Filarmonica Națională „Serghei Luchevici”, sala mare, va avea loc un concert de Ziua Europei „De la Rococo la Tango”, cu începere de la ora 18.00.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button