ActualitățiExterne

Adio baloane, farfurii din plastic și paie de băut la petreceri. De ce se interzic

Distribuiți acest articol!

Baloanele, farfuriile din plastic, paiele de băut și alte obiecte similare, confecționate de masă plastică, ar putea fi interzise în Uniunea Europeană. Motivul este poluarea excesivă a mediului, inclusiv a oceanelor, cu obiecte din plastic.

În lista acestor produse vor nimeri mai multe obiecte folosite în special la petrecerile pentru copii, totuși, potrivit inițiatorilor proiectului, curățarea mediului de deșeurile din plastic este mai importantă.

Potrivit Cotidianul.ro, Comisia Europeană intenționează să determine producătorii din obiecte de masă plastică să plătească costul colectării, al transportării și al reciclării articolelor pe care le produc. De asemenea, aceștia ar putea fi responsabili de pentru costurile de strângere a deşeurilor marine.

Mai mult, producătorii ar putea fi responsabili și de organizarea campaniilor de sensibilizare împotriva dispersării deşeurilor. Astfel, pe ambalajele produselor va trebui să fie indicată o informație despre opțiunile pe care le au consumatorii privind reciclarea produselor utilizate, precum și informații despre impactul acestor deșeuri asupra mediului înconjurător și asupra oceanelor.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button