MAGAZIN

Adrian Solomon: Problema podului de la Prut nu se rezolvă din cauza Guvernului de la Chișinău

Distribuiți acest articol!

La 100 de ani de la Marea Unire, românii de pe cele două maluri ale Prutului vor trece tricolorul de 100 de metri peste pod, cerând astfel, alături de autorităţile locale, ca podul feroviar de la Stoianovca, raionul Canemir şi celelalte 22 existente în perioada interbelică să fie reabilitate şi funcţionale, pentru ca râul să nu mai fie o barieră între fraţi. Deputatul Adrian Solomon susține că problema podului de la Prut nu se rezolvă din cauza Guvernului de la Chișinău. Acum proiectul e în mâinile executivului Filip, dar este un proiect înghețat. Membrul coaliției de guvernare de la București explică cum a rămas proiectul blocat la Chișinău și de ce autoritățile refuză să facă demersuri către București, dar și care sunt pașii de urmat pentru deschiderea unui nou punct vamal care să lege cele două maluri de Prut.

Pe 31 decembrie unioniștii de pretutindeni se vor aduna la Prut, pe podul Fălciu-Stoianovca, pentru a cere ca în anul 2018 acest proiect să fie dus la bun sfârșit astfel încât cetățenii de pe cele două maluri ale Prutului să poată circula mai ușor.

3 milioane de euro- atât costa reconstrucția și punerea în funcțiune a podului feroviar Fălciu-Stoianovca. Adrian Solomon, în calitate de membru a coaliției de guvernare promite să facă demersurile necesare pentru ca acest proiect să fie dus la bun sfârșit. În acest moment proiectul este înghețat la Chișinău, iar Guvernul Filip ezită să facă un ultim demers către București pentru a reîncepe construcția obiectivului. Din 2013, Guvernul român așteaptă ca interconectarea celor două maluri să fie realizate prin acest pod, întrucât va mai fi deschis încă un punct vamal.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button