ISTORIE

Adu primăvara în apartamentul tău! 5 specii de flori nepretențioase pe care le poți crește pe balcon

Distribuiți acest articol!

Primăvara deja și-a făcut apariția, iar soarele ne oferă o oportunitate bună să ne bucurăm de vremea frumoasă. Tocmai acum este momentul perfect să ne pregătim grădina pentru sezonul cald și să procurăm bulbi de flori de primăvară.  Dar cum rămâne cu cei care nu au o grădină de invidiat și stau la bloc? Exact, balconul este spațiul perfect pentru a crește flori care nu solicită condiții speciale de creștere și înflorire. Dacă ai un balcon spațios și vrei să-l transformi într-o zonă pentru relaxare cu ajutorul plantelor decorative nepretențioase, atunci acest articol este pentru tine. Îți prezentăm 5 specii de flori pe care le poți cultiva pe balconul tău în această primăvară.

#1 Lalele

Deși ciclul vital al lalelelor este scurt, merită să investești în creșterea acestora și să te bucuri de frumusețea pe care ți-o oferă. Acestea iubesc locurile însorite, dar nu se vor simți deranjate dacă le vei pune într-o zonă mai umbrită. Așa că nu-ți face griji dacă razele soarelui nu ajung pe balconul tău.

În ceea ce privește pământul în care vor fi sădite, acesta trebuie să fie bine aerisit și nisipos. Găsește ghiveciuri încăpătoare și sădește bulbii de lalele cu grijă. Udă-le odată la 2 sau 3 zile, iar pentru o eficiență maximă a hidratării, este recomandat să o faci dimineața.

 #2 Narcise

Galbene și albe, narcisele înfloresc încă în februarie. Poți avea grijă de ele simplu și fără probleme. Până la temperaturi maxime de 20 grade Celsius, acestea se desfac și solicită hidratare aproape zilnică, deși după înflorire le poți uda de doar două ori pe săptămână. Când florile s-au ofilit, scoate bulbii și păstrează-i într-un loc rece și uscat, ca să-i poți sădi și anul viitor.

#3 Zambile

Ca să te bucuri de mireasma și frumusețea lor în primăvară, trebuie să sădești bulbii de zambile încă în noiembrie sau decembrie. Dacă deja ai făcut-o, atunci probabil

știi că acestea au nevoie de un sol cu pH-ul neutru. Pune-l în ghiveciuri de mărime medie, apoi sădește bulbii cu grijă. Zambilele deja înflorite, care se găsesc în abundență în vânzare primăvara, iubesc lumina și căldura, de aceea ar fi bine să creezi o temperatură optimă pentru acestea (până la 22-25 de grade Celsius). Nu uita și de irigarea solului din ghiveci, o dată la două săptămâni.

#4 Trandafiri miniaturali

Trandafirii mici cresc și înfloresc aproape tot anul, însă pentru aceasta trebuie să îi îngrijești corect. Aceste plante nu agreează în mod special căldura, așa că îți recomandăm să le ții într-o zonă umbrită a balconului. Le poți sădi cu puțin pământ, care trebuie să fie ușor umed, în ghiveciuri mici.  Ca să înflorească mai repede, ar fi bine să alegi un adaos de potasiu și nu uita să curăți planta de frunzele uscate, ca trandafirii să aibă un aspect îngrijit.

#5 Azalee

Azaleele prezintă o mulțime de beneficii legate de mărime, culori și îngrijire. La fel de miniaturală ca trandafirii menționați anterior, azaleea are cele mai diverse culori, de la roșu până la violet sau alb. Toamna, iarna și primăvara sunt sezoanele răcoroase perfecte pentru înflorirea acestei plante și asta pentru că temperatura ideală de creștere este de la 16 până la 22 de grade Celsius. Planta solicită hidratare regulată,  însă nu exagera cu udarea și nu lăsa apă în recipientul care stă sub ghiveci. Pentru o fertilizare mai bună, începând cu luna martie, poți hrăni solul cu adaosuri pentru plante decorative.

Așadar, pentru a te bucura de sosirea primăverii, nu trebuie neapărat să deții o grădină, este destul să-ți decorezi balconul și să cultivi corect florile preferate. Dacă nu știi unde să procuri bulbi și semințe, vino la METRO și achiziționează cele necesare pentru a aduce primăvara în locuința ta.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button