MAGAZIN

Aglomeraţii la punctele de trecere a frontierei de stat. Vezi care este situaţia

Distribuiți acest articol!

Fluxul de persoane a constituit, în punctele de trecere ale frontierei, în ultimele 24 de ore, 49 969 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 26 521 a fost înregistrat pe sensul de intrare în țară.

Potrivit Poliției de Frontieră, din totalul persoanelor care au traversat frontiera, 26.418 au fost cetățeni ai Republicii Moldova. Numărul autovehiculelor care a trecut prin punctele de trecere a frontierei a fost de 11. 960 de unități. Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost Leușeni (9.633 de persoane), Aeroportul Internațional Chișinău (7.377 de persoane) și Sculeni (5.519 de persoane).

De asemenea, au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, și ilegalități comise de cei care au trecut granițele Republicii Moldova. Astfel, patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere, a fost o tentativă de trecere ilicită a bunurilor peste frontieră, a fost depistat un document falsificat, ridicat la controlul de frontieră. Poliția de Frontieră mai informează că patru cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, iar trei persoane aflate în conflict cu legea și un autovehicul pus la consemn au fost reținute, ca urmare a schimbului de informații cu organele de drept naționale.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră, recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. Înainte de a porni la drum consultați aplicația „TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru autoturisme.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button