Actualități

Al doilea atentat în Catalunia

Distribuiți acest articol!

Șase civili și un polițist au fost răniți vineri dimineață, când presupuși teroriști au intrat, din nou, într-o mulțime aflată la o stațiune balneară din Catalunia (nord-estul Spaniei), înainte de a fi împușcați mortal de poliție, la câteva ore de la atentatul care a provocat moarte a 13 civili în Barcelona, pe bulevardul Las Ramblas.

Mașina a intrat în pietoni în jurul orei locale 2, în zona Cambrils, un oraș turistic situat la 120 km de Barcelona. Mașina era asemănătoare cu cea care a intrat în mulțimea din Barcelona.

Unul dintre răniți se află în stare critică, au anunțat serviciile de urgență din Catalunia.

Cei 5 teroriști aflați în mașină au fost uciși, au anunțat cei de la Mossos d’Esquadra, poliția regională din Catalunia, nord-estul Spaniei. Acești anunțaseră în primă instanță că au împușcat 4 teroriști presupuși, iar al cincilea a murit în urma rănilor suferite.

Unii dintre ei purtau centură cu explozibil.

Presupușii teroriști se aflau într-un Audi A3 au intrat în mulțime, după care au atacat o patrulă a poliției”, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului regional.

Poliția consideră că acest atac este legat de atacul de pe bulevardul Las Ramblas, în urma căruia au fost uciși 13 oameni și o sută de 18 naționalități diferite au fost răniți.

Șoferul furgonetei a reușit să scape. Doi suspecți au fost reținuți, un marocan și un spaniol.

 

Sursa: AFP

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button