MAGAZIN

Al doilea om de stat din România: Unirea este aproape. Nimeni nu ne poate împiedica, totul depinde de Parlamentul de la Chișinău

Distribuiți acest articol!

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului României, apreciază declarațiile de Unire semnate de o sută de unități administrative din Moldova și crede că aceste sunt niște semnale puternice pe care liderii din cele două state ar trebui să le ia în considerare. Într-o conferință de presă organizată la Ploiești, Tăriceanu a spus că, din păcate, decizia de ReUnire nu poate fi luată de România, ci de către Parlamentul Moldovei.

„Acțiunile care se întreprind în Moldova și pe mine mă bucură că și noi împărtășim același deziderat, mă refer la românii din România, nu doar la cei din Basarabia. Aceste hotărâri la nivelul administrației locale cred că au darul să dea niște semnale puternice liderilor politici. Ce cred eu că s-ar putea întâmpla: este că la un moment dat să se ajungă la certă o masă critică, care să determine luarea unei decizii. Decizia nu poate fi luată de România, decizia trebuie făcută de Basarabia ca să se unească cu România.”

Și ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, apreciază declarațiile de Unire semnate în Republica Moldova, dar și în România. El crede că acțiunile de reunificare arată voința poporului și nu pot fi ignorate.

„Declarațiile privind Unirea pe care au adoptat-o mai multe municipalități sau conduceri de comune este defapt expresia dorinței de a fi mult mai aproape de România. Același lucru este valabil și în ceea ce privește declarația politică a CJ Prahova, sigur există aici un sentiment foarte puternic pentru constrângerea legăturilor cu Moldova. Prahova este unul dintre județele care a organizat cele mai multe acțiuni în Republica Moldova și practic nu există acțiune importantă în județul Prahova fără a avea o delegație care să reprezinte interesele unor comune sau orașe din Republica Moldova. Este expresia unei dorințe de a fi mai aproape.” 

Călin Popescu Tăriceanu și Teodor Meleșcanu s-au aflat la Ploiești pentru a participa la Conferința Județeană a ALDE Prahova, organizație prezidată de Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button