MAGAZIN

Alegeri locale: Cum a încălcat legislația un partid care nu candidează

Distribuiți acest articol!

Misiunea de observare Promo-LEX a identificat mai multe cazuri de încălcare a legislației electorale în municipiul Chișinău.

În unul dintre ele, un partid politic a obținut pentru reprezentanții săi legitimații de observatori electorali, în pofida faptului că partidul respectiv nu are candidat la șefia Capitalei.

Potrivit Promo-LEX, mai multe birouri electorale din Chișinău au eliberat reprezentanților unui partid politic care nu are un concurent electoral înregistrat în municipiul Chișinău legitamații de reprezentant al acestui concurent electoral.

„Aceste persoane se aflau în incinta secțiilor de votare. Ceea ce este grav e că pe alocuri aceste legitimații au fost eliberate chiar astăzi, în lipsa unor ședințe ale organelor electorale. Am sesizat Comisia Electorală Centrală pe acest fapt. Am fost asigurați că toate aceste legitimații eliberate tuturor acestor persoane vor fi retrase”, a spus directorul de program al Asociației Promo-LEX, Pavel Postică, transmite Agora.md.

Deocamdată nu se cunoaște câte legitimații în total au fost eliberate. Reprezentanții Promo-LEX au spus că nu menționează denumirea partidului în ziua alegerilor.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button