Actualități

Alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie în satul Bîc va avea loc într-un cort

Distribuiți acest articol!

În comuna Bubuieci, satul Bîc din componența municipiului Chișinău, alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent vor fi organizate ca și la alegerile prezidențiale din toamna anului 2020, într-un cort.

Secția de votare pentru localitatea respectivă va fi deschisă în cort din cauza lipsei încăperii.

Un demers în acest sens a fost trimis de Comisia Electorală Centrală (CEC) către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), pentru a asigura administrația publică locală cu un cort, necesar pentru această situație.

Cortul urmează să aibă lungimea de 6 metri și lățimea de 12 metri și să fie dotat cu echipament electric.

„Secția de votare mobilă” urmează să fie recepționată de la IGSU de către primarul localității Igor Moraru.

De asemenea, CEC solicită în demersul dat, Ministerului Afacerilor Interne să asigure integritatea și securitatea cortului.

Amintim că, la alegerile prezidențiale din toamna anului 2020, a fost înregistrată o situație similară, doar că, atunci au fost vizate trei sate. Este vorba de localitățile Bogdanovca Nouă, din componența orașului Cimișlia, satul Bîc, din componența comunei Bubuieci, municipiul Chișinău și satul Cigîrleni, raionul Ialoveni, unde, în acea perioadă era surpat acoperișul clădirii Casei de cultură, locație stabilită pentru secția de votare.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button