ActualitățiExterne

Alexei Navalnîi opozantul lui Putin a fost arestat!

Distribuiți acest articol!

Alexei Navalnîi arestat!

Realitatea.net a anunțat că opozantul principal al Kremlinului, Alexei Navalnîi, a fost condamnat, în noaptea de luni spre marți, la 30 de zile de închisoare pentru că ar fi chemat la manifestații neautorizate desfășurate în toată Rusia, după cum a anunțat purtătoarea sa de cuvânt, pe Twitter.

Un tribunal din Moscova l-a găsit vinovat pe Navalnîi de încălcarea în mod repetat a legislaţiei privind organizarea de demonstraţii, a comunicat Kira Yarmish, purtătoarea de cuvânt a politicianului rus.

“Sentință: 30 de zile”, a scris Kira Iarmych. Bloggerul anticorupție, 41 de ani, reținut la ieșirea din locuința sa luni după-amiaza, a compărut în fața unui tribunal din Moscova pentru nesupunere față de forțele de ordine și încălcări ale regulilor privind organizarea manifestațiilor.

Atât Casa Albă, cât și Uniunea Europeană au condamnat luni seara cu fermitate reținerea a sute de manifestanți pașnici la protestele din Rusia și au cerut Moscovei eliberarea acestora.

Casa Albă a condamnat cu fermitate reţinerea a sute de manifestanţi la protestele din Rusia în cadrul unei zile de mobilizare contra corupţiei elitelor şi a cerut Moscovei eliberarea acestora.

“Statele Unite condamnă cu fermitate reţinerea a sute de protestatari paşnici în toată Rusia”, a precizat, într-un briefing de presă, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

“Reţinerea manifestanţilor paşnici, a observatorilor drepturilor omului şi a jurnaliştilor reprezintă un afront la valorile fundamentale ale democraţiei”, a spus Spicer, citat de Reuters.

Proteste asupra cărora s-a intervenit brutal!

Poliţia rusă a reţinut, luni, peste 700 de persoane care participau la demonstraţii anticorupţie în oraşele Sankt Petersburg şi Moscova, iar ministerul rus de Interne anunţă că au existat mai mulţi instigatori în mulţime, relatează site-ul agenţiei Interfax.

Aproximativ 4.500 de persoane au luat parte la protestul neautorizat din centrul Moscovei. Peste 150 dintre acestea au fost reţinute, potrivit ministerului de Interne.

La Sankt Petersburg s-au strâns aproape 3.500 de oameni în parcul Field of Mars, aflat în centrul oraşului. 500 dintre aceştia au fost reţinuţi de către poliţie.

Alexei Navalnîi, unul din principalii lideri ai opoziţiei ruse şi un critic făţiş al preşedintelui Vladimir Putin, a fost arestat la domiciliu înainte de mitingul neautorizat de la Moscova. El urma să participe la protestul programat luni după-amiaza în centrul Moscovei, primind permisiunea de a organiza mitingul pe bulevardul Sakharova, însă ulterior a cerut schimbarea locaţiei, alegând strada Tverskaya, aflată în apropiere de Kremlin. Procuratura Generală a avertizat că ţinerea unui protest în locaţia respectivă ar fi o ilegalitate, astfel că poliţia ar fi forţată să prevină dezordinea.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button