MAGAZIN

Ambasada României la Chișinău va deschide o Carte de Condoleanțe în memoria Regelui Mihai I

Distribuiți acest articol!

O Carte de Condoleanțe va fi deschisă în memoria Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I al României. Anunțul a fost făcut astăzi de către Ambasada României la Chișinău, transmite MOLDPRES.

Astfel, cetățenii Republicii Moldova care doresc să transmită mesaje de condoleanțe Familiei Regale, sunt așteptați la Ambasada României în zilele de 15 și 16 decembrie, între orele 10.00 – 12.00 și 14.00 – 16.00.

În data de 14 decembrie, la aceleași ore, sunt așteptați reprezentanți ai instituțiilor publice centrale din Republica Moldova, precum și membrii corpului diplomatic acreditat.

Regele Mihai I a încetat din viață la 5 decembrie, la reședința sa din Elveția. Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus pe 13 decembrie în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile – în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, la 16 decembrie.

Guvernul României a declarat zilele de 14, 15 și 16 decembrie zile de doliu național.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button