ActualitățiBasarabia

Ambasadorul Golovatiuc, rechemat acasă de la Moscova. Ar fi hărțuit sexual o angajată!

Distribuiți acest articol!

Vladimir Golovatiuc, ex-deputat PSRM și actualul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, ar fi hărțuit o angajată din cadrul misiunii diplomatice de la Moscova. Deschide.md scrie că acesta a chemat-o pe femeie sub un pretext inventat în apartamentul său care se află deasupra biroului de serviciu. Imediat după ce victima a intrat în hol, Vladimir Golovatiuc a ieșit din biroul sau gol și excitat sexual. Doar datorită reacției rapide, a reușit să scape din brațele ambasadorului.

Totul s-ar fi întâmplat acum 3 săptămâni, pe data de 9 iulie.

Sursa citată scrie că, după ce informația despre acest caz a ajuns la conducerea MAEIE, Vladimir Golovatiuc a fost rechemat de urgență în R.Moldova. „Am revenit în R.Moldova, fiind în concediu. A fost un concediu programat încă în luna iunie, însă din cauza alegerilor parlamentare am fost nevoit să-l amân”, a declarat acesta.

Rugat să comenteze informația cu privire la scandalul sexual în care ar fi fost implicat, ambasadorul a refuzat categoric să ofere detalii, menționând că alte subiecte nu comentează.

În același timp, sursa citată a reușit să afle cine este angajata Ambasadei care a avut de suferit. Din motive lesne de înțeles nu i-au divulgat numele.

„El m-a invitat la reședința dumnealui care este amplasată în incinta ambasadei. Dumnealui avea dubii în privința vestimentației pe care trebuia să o ia la o cină. Când eu am intrat, dumnealui nu avea haine pe el. El m-a întrebat dacă eu știu cum el ar trebui să se îmbrace, după care a încercat să mă cuprindă și m-a întrebat: cum să meargă într-o stare atât de excitată, cum să iasă din casă când trebuie «calmat». Eu m-am eschivat și am reușit să fug din reședință. Îndată după cele întâmplate eu am anunțat colegul de la ambasadă, dar și organele poliției din Rusia. Mă aflam într-o stare de șoc, într-o stare de nervozitate maximă, profund rușinată de ceea ce mi s-a întâmplat. Este inadmisibil acest lucru”, a povestit femeia.

Vladimir Golovatiuc nu i-a iertat refuzul și a început prin diferite metode să o atace și să o ponegrească. „Sunt în continuare șocată, stresată și nedumerită. Sunt urmărită cu priviri de către colegii mei din ambasadă. Dumnealui a răspândit informații denigratoare în privința mea, atât în Rusia, cât și la Chișinău. A declarat că eu sunt o femeie «cu responsabilitate socială scăzută», că am avut comportament inadecvat, că l-am provocat, l-am hipnotizat. Toate aceste minciuni el le spune la Guvern, la MAEIE, la Parlament. Eu mă întorc din misiune cu o pată mare provocată de dumnealui”, a mai dezvăluit aceasta.

Femeia a mai spus că i-a fost provocată o traumă psihologică enormă și are nevoie de consultație unui medic.

Șeful serviciului de presă al Ministerului, Daniel Vodă, a explicat că instituția se va documenta pe cazul respectiv și, ulterior, va reveni cu o reacție.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button