MAGAZIN

Ambasadorul Gribincea: E nevoie ca cetăţenii Republicii Moldova să muncească în România

Distribuiți acest articol!

Ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea, a semnalat în Parlamentul de la București necesitatea simplificării procedurilor prin care cetățenii Republicii Moldova să poată lucra în România, susține infoprut.ro

Unul dintre cele mai importante subiecte (n.r. de discuție) trebuie să fie accesul pe piaţa muncii al cetăţenilor din Republica Moldova, aici trebuie să intervină parlamentarii, să facă modificări în legislaţie. Acum, pentru un moldovean e la fel de greu de accesat job-ul ca pentru un vietnamez. E nevoie ca cetăţenii să muncească în România, aceasta va avea şi consecinţe pozitive pentru mentalitatea celor din Republica Moldova, fiindcă vorbim aceeaşi limbă”, a declarat Gribincea luni, în cadrul Reuniunii Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României.

Totodată, diplomatul a subliniat necesitatea creării unui fond de investiții pentru Republica Moldova, aspect care ar încuraja oamenii de afaceri din România să investească în stânga Prutului.

Ambasadorul a mai lansat ideea reviziurii modului în care se înfrățesc localitățile de pe cele două maluri de Prut. „E nevoie să schimbăm logica înfrăţirilor, până acum se alegea o localitate de acelaşi calibru economic, a venit timpul să fie schimbată abordarea, localităţi puternice din România trebuie să ajute localităţi mai mici din Republica Moldova, prin implementarea de proiecte concrete”, a susținut Mihai Gribincea.

Reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României are loc în perioada 20-21 noiembrie și este găzduită de Parlamentul României.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button