10TVActualitățiBasarabiaIMPORTANTERomânia

Ambasadorul RM la București, la consultări privind situaţia unioniștilor blocați la graniţă

Distribuiți acest articol!

Ministerul Afacerilor Externe din România urmăreşte cu “atenţie” şi “preocupare” situaţia creată la graniţa României cu Republica Moldova şi a solicitat, “în spiritul dialogului şi cooperării care caracterizează relaţia dintre cele două state”, explicaţii cu privire la motivele pentru care cetăţenilor români nu li s-a permis trecerea frontierei, a informat MAE printr-un comunicat de presă transmis, marţi, 28 august. În acest sens, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea a fost invitat la consultări pentru clarificări suplimentare, a anunţat MAE.

Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova a decis, luni, întoarcerea de la Vama Albiţa a unui grup de români care fac parte din Marşul Unirii pe motiv că “au perturbat” ordinea publică.

Potrivit unei informări a MAE al României, din punctul de vedere al autorităţilor de frontieră române, grupul de persoane care s-a prezentat în cursul dimineţii de 27 august la Albiţa nu a perturbat în niciun fel ordinea şi liniştea publică în partea românească şi nici nu a adus atingere regimului juridic al frontierei de stat.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 a transmis un comunicat de presă în care arăta că 35 de interdicţii de intrare pe teritoriul Republicii Moldova au primit cetăţeni români care participă la Marşul Centenarului.

În după-amiaza zilei de 28 august, Poliția de Frontieră a anunțat că toate persoanele care fac parte din grupul Marșului Centenar, blocate la frontiera moldo-română, au dreptul de a intra în Republica Moldova, cu exceția cetățeanului George Simion. Potrivit PF, acesta ”demonstrat un comportament agresiv, inadecvat și a refuzat să respecte procedurile legale de trecere a frontierei de stat”.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button