Actualități

Ambasadorul Rusiei: Noile sancţiuni ale SUA nu sunt semnalul aşteptat după summitul de la Geneva

Distribuiți acest articol!

Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei a declarat că noile sancțiuni împotriva Federației Ruse, nu este semnalul așteptat după summitul de la Geneva, asta după ce în cadrul unei conferințe Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui Joe Biden a declarat că SUA pregătesc noi sancţiuni împotriva Moscovei.

“Acesta nu este semnalul aşteptat după summit. Cred că prin sancţiuni este imposibilă stabilizarea, restabilirea relaţiilor dintre ţări. În prezent obiectivul este de a restabili dialogul, de a restabili mecanismele de dialog distruse”, a subliniat Antonov.

Ambasadorul rus a spus că intenţionează să lucreze la punerea în aplicare a “acelor cuvinte cu caracter pozitiv care au fost spuse de preşedinţi” la summitul de la Geneva.

“Suntem pe cale să pregătim o altă serie de sancţiuni care să fie aplicate în această situaţie”, a anunţat duminică Jake Sullivan la postul american CNN, la patru zile după summitul de la Geneva dintre preşedintele american şi omologul său rus Vladimir Putin.

În timpul summitului lor de miercuri, Joe Biden şi Vladimir Putin şi-au afişat dorinţa de a aplana tensiunile. Revenirea la posturile lor a ambasadorilor rus şi american a fost anunţată miercuri de Vladimir Putin după întâlnirea sa cu Joe Biden la Geneva, o decizie concretă a acestui summit care era foarte aşteptată.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button