Actualități

Anatol Șalaru pune punctul pe ”i” la acuzațiile PL în adresa PUN

Distribuiți acest articol!

Președintele Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, răspunde acuzațiilor aduse de către reprezentanți ai Partidului Liberal și Valeriu Munteanu precum că PUN și ”ar fi creația lui Plahotniuc”.

Într-o postare pe facebook, Anatol Șalaru explică de ce a decis să răspundă acuzațiilor, spunând că acestea sunt ”aberații”.

”Lansarea deputatului Constantin Codreanu în cursa pentru primăria municipiului Chișinău a generat un nou val de atacuri nefondate la adresa PUN, a președintelui Traian Băsescu și mai nou, asupra lui Constantin Codreanu. Din lipsă de argumente, singura acuză, fără a furniza nici cea mai mică dovadă, este că PUN ar fi creația lui Plahotniuc. Am reptat-o și o voi relua de câte ori va fi nevoie: PUN este proiectul președintelui Traian Băsescu și a fost creat pentru a oferi alternativă unioniștilor dezamăgiți de-a lungul timpului de jocurile egoiste, politicianiste și trădătoare ale lui Iurie Roșca și Mihai Ghimpu, precum și pentru a duce unionismul de la dimensiunea romantică în cea pragmatică, în zona aplicabilului. Dacă atacurile s-ar fi limitat la persoana mea și nu l-ar fi vizat direct sau indirect pe Constantin Codreanu nu aș fi răspuns la aceste aberații.”, scrie președintele PUN.

Șalaru se arată dezamăgit că în rândul denigratorilor lui Traian Băsescu și PUN s-a înscris și Valeriu Munteanu, candidatul PL la primăria Chișinău și Dan Dungaciu, fost consilier al lui Mihai Ghimpu.

”Astfel, alături de Igor Dodon care a făcut obsesie din PUN și Traian Băsescu, în corul denigratorilor a intrat, plin de elan , și Valeriu Munteanu. Acest personaj acuză PUN că este creația lui Plahotniuc uitând că fratele lui, Ruslan Munteanu, este director la SIS. Dacă Plahotniuc controlează totul cum de l-a lăsat pe Ruslan Munteanu director la SIS, o instituție extrem de sensibilă și cu multe posibilități? Cum se face că dosarele penale deschise lui Ruslan Munteanu zac pline de praf în sertarele procuraturii? La fel de ciudat este și linistea de care se bucură celălalt frate al lui Valeriu Munteanu, Igor Munteanu, auto-demisionat după apariția în presă a unor șmecherii cu licitații la primăria Chișinăului. Procuratura, care trebuia să se autosesizeze despre ce s-a întâmplat cu licitațiile organizate de fratele lui Valeriu Munteanu la primăria Chișinăului, tace strategic și nimeni din organele de drept nici măcar nu a întrebat. Nici Valeriu Munteanu nu este deranjat de procuratura lui Vladimir Plahotniuc deși, este cunoscut faptul că Fondul Ecologic și Ministerul Mediului au constitut feuda ministrului Munteanu.Cu toate aceste evidențe, Valeriu Munteanu, conform zicalei hoțul strigă hoțul, aruncă mizerie în Traian Băsescu, PUN și Constantin Codreanu. Și cum atacurile lui Valeriu Munteanu nu prea aveau efect, deoarece lucrurile ce dovedesc protejarea lui Valeriu Munteanu de către Plahotniuc sunt evidente pentru foarte mulți oameni, a intervenit în sprijinul acestuia și profesorul Dan Dungaciu. Fost sfătuitor, consilier al lui Iurie Roșca și Mihai Ghimpu, care i-a oferit și cetățenia Republicii Moldova, profesorul Dungaciu, acum consilier al lui Valeriu Munteanu, acuză PUN că este creația lui Plahotniuc. Ciudată această abordare a lui Dan Dungaciu luând în calcul că domnia sa este cel care l-a convins și încurajat pe Mihai Ghimpu să-l susțină pe Vladimir Plahotniuc la funcția de premier al Republicii Moldova și tot el este cel care l-a convins pe Mihai Ghimpu să candideze și să nu se retragă în favoarea Maiei Sandu la alegerile prezidențiale. Nu eu am atacat-o pe Maia Sandu în alegerile prezidențiale ci Mihai Ghimpu la sfaturile lui Dan Dungaciu. Cât succes au avut sfaturile profesorului Dungaciu se vede din soarta PPCD și scorul obținut de Mihai Ghimpu la alegerile prezidențiale care l-au adus pe Dodon în fruntea Republicii Moldova.”,  scrie Șalaru. 

În finalul mesajului său, președintele PUN explică de ce au decis să înainteze propriul candidat la aceste alegeri pentru primăria Chișinău:

”În ceea ce privește PUN, atât eu, cât și președintele Traian Băsescu am încercat public și mai puțin public să convingem măcar partidele unioniste să mergem cu un candidat comun, intenție discutată de președintele Băsescu inclusiv cu Dorin Chirtoacă. Pe lângă interesul lui Mihai Ghimpu și jocul lui Munteanu cu Plahotniuc au făcut imposibilă desemnarea unui candidat comun. Diferența dintre Constantin Codreanu și Valeriu Munteanu este că deputatul Codreanu a luptat pentru idealul Unirii în stradă, luptă pentru drepturile românilor basarabeni în Parlamentul României, va lupta pentru un Chișinău românesc și european iar Valeriu Munteanu face jocul lui Plahotniuc pentru a nu intra el și frații lui la pușcărie dar și pentru a reveni la sursele de bani publici cu care s-a obișnuit.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button