Actualități

VIDEO / Anatol Șalaru: Se simte necesitatea modernizării armatei naționale

Distribuiți acest articol!

Se simte necesitatea modernizării armatei naționale. Nu ne mai putem baza pe TAB-urile făcute în anii 70 sau pe BTR-urile făcute în anii 60-70. Noi trebuie să modernizăm armata națională. De aceea este nevoie de tehnică modernă, pe care numai țările membre ale NATO ne-o pot oferi”.

Declarațiile aparțin fostului ministru al Apărării, președinte al PUN (Partidul  Unității Naționale), Anatol Șalaru, care a fost invitatul lui Dorin Galben la Știrea Zilei, pe 10TV. Acesta a vorbit despre necesitatea stringentă a modernizării armatei naționale, care, potrivit lui, în timpul mandatului său de ministru al Apărării, a luat o opțiune serioasă pentru colaborare cu militari americani, dar și cu alte state membre ale NATO. Igor Dodon, potrivit politicianului, este principalul impediment în continuarea și dezvoltarea acestor colaborări.

Cât despre banii veniți dinspre Statele Unite și NATO, Anatol Șalaru a declarat: ”Banii nu ajung la noi. Nu există bani în această situație. Statele Unite ne dau echipament, utilaj și tehnică militară. Ați văzut, anul trecut, la paradă, tehnică militară americană, camioane americane. Pe aceeași linie urmau să vină și anul acesta zeci de camioane, zeci de unități de tehnică militară și transport”.


Distribuiți acest articol!

One Comment

  1. Pentru ce echiparea armatei noastre cu tancuri si BTR-uri? Inafara de raspunsul ca doriti razboi, nu vad.
    Si daca (A.Salaru) doreste, v-a sta pe prima linie de front, precum era pe timpuri, ca Stefan cel Mare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button