MAGAZIN

Andrei Năstase: Am mobilizat suficient de bine simpatizanții ca să acced în turul doi

Distribuiți acest articol!

Candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar de Chișinău, Andrei Năstase, susținut în această cursă electorală și de Partidul Acțiune și Solidaritate, și Partidul Liberal Democrat, spune că formațiunile pe care le reprezintă în aceste alegeri noi și-au mobilizat suficient de bine simpatizanții astfel încât să acceadă în turul doi. Declarația a fost făcută în cadrul unei ediții speciale la postul de televiziune ProTV Chișinău, după închiderea urnelor de vot.

„Analizele noastre spun că suntem acolo (în turul doi – n.r.). Acum cum ne pot opri? Ne pot opri prin fraudă, prin șmecherii. Sigur că noi veghem, avem la fiecare secție de votare doi-trei oameni care sunt acolo și urmăresc procesul”, spune candidatul PPDA.

Referitor la rata mică de participare la alegeri, Andrei Năstase a menționat că trebuie analizate unde sunt rădăcinile absenteismului. Întreaga clasă politică poartă o responsabilitate, în egală măsură. „Intoxicarea continuă la care a fost supusă societatea noastră a dus la acest lucru. Sunt multiple cauzele pentru care oamenii au preferat să nu iasă la vot. Pentru mine rămâne o enigmă de ce tineretul nu a ieșit la vot. Nu găsesc explicația. Dacă tineretul va continua să nu iasă la vot, pentru noi vor decide categoriile de oameni care sunt nostalgici pentru timpurile din trecut și nu știu dacă vom avea motive să rămânem acasă”, a mai spus Andrei Năstase.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button