Actualități

Andrian Candu: “Vom răspunde de fiecare dată când vor fi ofensați cetățenii”

Distribuiți acest articol!

Guvernarea actuală nu va accepta niciodată acțiuni sau declarații care prejudiciază imaginea țării și ofensează cetățenii Republicii Moldova. Vom răspunde de fiecare dată, iar răspunsul pentru Rogozin este că a devenit persoană non grata pe teritoriul Republicii Moldova”. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, fiind solicitat de jurnaliști să comenteze decizia Guvernului, care l-a declarat indezirabil în Moldova pe vicepremierul rus.

„Andrian Candu a explicat că Rogozin știa că nu va fi lăsat să treacă prin spațiul aerian al României, ca să ajungă la Tiraspol, la o sărbătoare pe care Chișinăul oficial o considera inoportună.

”Noi am anunțat autoritățile Federației Ruse că toate persoanele care se vor deplasa pentru a participa la acest eveniment vor fi oprite și vor fi întoarse acasă. Indiferent că sunt jurnaliști, artiști sau demnitari. Noi nu avem ce celebra, țara rămâne ruptă după 25 de ani de la acel conflict. Despre acest lucru știa foarte bine și Dmitri Rogozin, iar ceea ce a făcut el mai departe reprezintă o suită de provocări.

”Dl. Rogozin știa despre atitudinea Chișinăului și că nu i se va permite survolul spațiului aerian comunitar. Faptul că a urcat într-un avion de cursă, punând în pericol viața pasagerilor, este o provocare. Apoi a provocat din nou, când a numit combatanții fasciști, iar negocierile cu autoritățile statului – țiganiadă. Moldovenii au demnitate și am luptat pentru independență, suveranitate și integritate teritorială.

Nu cerem altceva decât un comportament corect, respect și dezvoltarea relațiilor prin această abordare”, a subliniat șeful Legislativului.

Sursa: Timpul.md


Distribuiți acest articol!

One Comment

  1. Dodon, Nastase, Maia, Usatii si restul pro-rusilor care protestau impotriva guvernarii, sa ne pupe in fund. Am crezut in Maia Sandu, dar acum precis ca am sa-i votez pe cei de la guvernare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button