Actualități

Andrian Cheptonar, candidat PAS, angajat la SIS în 2009, răpea tineri și-i ducea în comisariatele comuniste

Distribuiți acest articol!

Locul 41 în lista PAS, Andrian Cheptonar a fost ofițer de informații la SIS în perioada 2004 – 2010. Pe 7 aprilie, în toiul revoltei anti-comuniste, Andrian Cheptonar a fost dislocat în municipiul Ungheni, unde actualmente este șeful OT PAS. Misiunea lui Cheptonar a fost una clară: să oprească mașinile care se deplasau spre centrul orașului Chișinău, iar pe tinerii „suspecți” să-i rețină și să-i ducă în comisariatele voroniste pentru a fi „puși la punct”. Cheptonar personal, scoatea din mașini și autobuze, toți tinerii, erau lăsați să plece mai departe doar persoanele în etate.

Am discutat cu unul dintre tinerii care a fost victima lui Cheptonar, care încerca să iasă din Ungheni pentru a merge spre Chișinău. Acesta ne-a relatat cu lux de amănunte cum Andrian Cheptonar, personal, le-a oprit mașina unde se aflau mai mulți tineri. Fără vreo explicație, fără motive întemeiate, candidatul PAS Cheptonar, care dorește să fie deputat în Parlament, i-a dus pe tinerii anti-comuniști la comisariatul local de poliției unde au fost reținuți fără motiv, unde au fost interogați de „milițieni” lui Voronin.

Există cel puțin 3 martori care pot confirma că anume Andrian Cheptonar era agentul SIS implicat în terorizarea tineretului.

Actualmente în municipiul Ungheni, Partidul Acțiune și Solidaritate se află în alianță cu Partidul Socialiștilor. Consilierii municipali PAS sunt dirijați de către șeful OT PAS, fostul ofițer SIS, Andrian Cheptonar. 

Sursa Timpul


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button