Actualități

ANI: Au eliberat acte în privința soțiilor. Un șef de subdiviziune teritorială ANSA și un director de școală sportivă din capitală

Distribuiți acest articol!

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță marți, 22 iunie, că a constatat două conflicte de interese în privința șefului de subdiviziune teritorială ANSA și un director de școală sportivă din capitală.

„În primul caz, ANI a fost sesizată în cadrul unei cauze penale intentată pe numele subiectului, în care organul de urmărire penală a stabilit o eventuală bănuială rezonabilă de încălcare a legii speciale a ANI. În context, inspectorul de integritate a cercetat informațiile transmise și a constatat că subiectul a admis un conflict de interese cu soția sa, care administra o gospodărie țărănească cu activitate de creștere a porcinelor”, susțin reprezentanții ANI.

Potrivit ANI, în anul 2018, șeful subdiviziunii teritoriale a ANSA în Cantemir a semnat o autorizație sanitar-veterinară de funcționare, eliberată pentru firma soției.

La fel și în situația directorului Școlii sportive s-a stabilit că acesta a emis patru acte administrative/juridice în privința soției sale, care activează în cadrul aceleiași instituții. Este vorba despre ordine interne prin care au fost acordate premii anuale, concediu de odihnă și transfer în altă funcție.  


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button