MAGAZIN

Apărare comună moldo-română. La București a fost semnat actul ce dovedește cooperarea militară

Distribuiți acest articol!

Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Ministerul Apărării Naționale din România au semnat Planul bilateral de cooperare pentru anul 2018. Planul prevede activităţi comune de instruire şi pregătire pentru militarii din Republica Moldova şi cei din România, acordarea de asistenţă din partea Guvernului român pentru continuarea procesului de reformă şi modernizare a sectorului de apărare al Chișinăului şi are ca obiectiv consolidarea relaţiilor bilaterale în domeniul apărării.

Pentru anul curent, colaborarea moldo-română pe segmentul de apărare se va axa pe intensificarea exerciţiilor şi antrenamentelor cu participarea militarilor ambelor armate, creşterea numărului de burse pentru ofiţerii şi subofiţerii Armatei Naţionale în instituţiile de profil din România, inclusiv în domeniul medicinei militare, precum şi expertiză în implementarea programelor de dezvoltare a învăţământului sprijinite de NATO.

Documentul a fost semnat de Secretarul de Stat în domeniul politicii de apărare şi cooperării internaţionale, Dumitru Mînzărari, şi omologul său român, Mircea Duşa, în cadrul Reuniunii Comisiei mixte moldo-române în domeniul apărării, desfăşurată la Bucureşti.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button