Actualități

Apartamentul lui Chirtoacă i-a aparținut cândva lui Igor Gamrețchi

Distribuiți acest articol!

Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, își petrece cele 30 de zile de arest într-un apartament de 72 de metri pătrați cumpărat de la o rudă de-a şefului Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei – Igor Gamrețchi. Acest lucru îl dovedește o investigație a Ziarului de Gardă.

Conform analizei, apartamentul a fost achiziționat de Dorin Chirtoacă în 2015, oficial fiind înregistrată la Cadastru în 2016, la scurt timp după perfectarea contractului parcărilor cu plată. Locuinţa a fost indicată de primar în declaraţia cu privire la venituri şi proprietate pentru 2015. Acolo, Chirtoacă a scris că apartamentul are valoarea cadastrală de 500 mii de lei, echivalentul a aproximativ 25 mii de euro. Preţul de piaţă al unui asemenea apartament, în acel bloc, este de două ori mai mare, unul cu parametri similari este vândut în această perioadă cu 55 mii de euro. Primarul capitalei a cumpărat apartamentul de la Mihai Ciolac, rudă a lui Gamrețchi care se află deja de mai mulți ani în străinătate.

Acest apartament, în perioada 2010-2013, a aparținut și soților Igor și Ecaterina Gamrețchi, dar aceștia l-au înscris pe numele lui Mihai Ciolac în mai 2013, lună în care Gamrețchi era numit şef interimar al Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei chiar de către Dorin Chirtoacă, fost coleg de clasă, acum proprietar.

Investigația integrală o puteți citi aici.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button