MAGAZIN

Argint pentru Moldova la Olimpiada pentru tineri din Coreea de Sud

Distribuiți acest articol!

Un tânăr inventator din Republica Moldova a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internațională pentru Tineri, care s-a desfășurat în perioada 11-13 august, în Coreea de Sud. Este vorba despre Valentin Vozian, laureat al Premiului mare al Concursului „Cel mai bun elev inovator – 2017”, care a impresionat juriul din Coreea de Sud cu lucrarea „Sistem centralizat de drone”, scrie diez.md.

Invenția a fost realizată în comun cu un alt tânăr din Republica Moldova, Dan Butmalai. Sistemul reprezintă o rețea de drone care va fi monitorizată și controlată dintr-un centru unic și are integrat un algoritm de inteligență artificială ce permite detectarea obiectelor țintă.

La Olimpiada Internațională pentru Tineri au fost prezenți aproximativ 500 de participanți din peste 20 de țări. Evenimentul, aflat la cea de-a II-a ediție, a fost organizat de către Asociația Femeilor Inventatoare și Antreprenoare din Coreea de Sud.

Olimpiada oferă tinerilor oportunitatea de a-și împărtăși ideile, invențiile, inovațiile și, de asemenea, este o platformă excelentă pentru a-și expune progresele tehnologice din diferite domenii.

Sursa foto: diez.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button