MAGAZIN

Armata Națională, la 26 ani de la fondare. Dodon: Statul păstrează recunoștință militarilor

Distribuiți acest articol!

După cum informează TRIBUNA, în cadrul ceremoniei militar-protocolare, viceministrul Apărării, Gheorghe Galbura a mulțumit fiecărui militar și a felicitat efectivul Armatei Militare cu împlinirea a 26 de ani de la fondare.

„Azi sărbătorim ziua tuturor celor care, din 1991 până în prezent, au depus jurământ de credință patriei și și-au îndeplinit cu onestitate munca. Ne amintim astăzi de cei care au pus umărul la formarea Armatei Naționale, de cei care timp de 26 de ani a reprezentat Armata Națională. Sunteți forța pe care fiecare cetățean al R. Moldova poate conta. Ați demonstrat că puteți defila la paradele militare cu demnitate în multe țări, ați putut lupta cu intemperiile din această primăvară. Vă mulțumesc în numele Guvernului, conducerii Ministerului Apărării și Armatei Naționale. Conștientizăm că meritați mai mult. Aveți respectul întregii țări și necondiționat al Armatei Naționale”, a spus Galbura.

La rândul său, Președintele RM, Igor Dodon, a specificat că Armata Națională e una din instituțiile fundamentale din stat.

„Aniversarea creării Armatei Naționale îmi oferă prilejul să vă felicit și să vă mulțumesc. Cu certitudine Armata a fost și a rămas una din instituțiile fundamentale ale statului. Pe parcursul anului Armata a trecut prin procese de maturizare devenind un pilon al securității din R. Moldova. Statul și poporul păstrează recunoștința militarilor, celebrăm astăzi patriotismul. Încrederea care o au acum cetățenii înseamnă că populația prețuiește standardele profesionale. Apreciez buna organizare și promptitudinea Armatei la lichidarea calamităților naturale din această primăvară”, a spus Dodon.

De asemenea, în cadrul ceremoniei au fost acordate dinstincții de stat din partea Președintelui R. Moldova, Guvernului și Ministerului Apărării.

Sursa: Tribuna

Sursa foto: army.md

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button