Basarabia

Arta contemporană prin prisma tinerilor artişti

Distribuiți acest articol!

Ecaterina Staraşciuc şi Dan Boţan sunt tinerii talentaţi şi pasionaţi de artă care au organizat expoziţa cu tematica “Oameni şi locuri dragi” ce s-a desfăşurat începând cu data de 22, până pe 24 mai în incinta Muzeului de Istorie a Oraşului Chişinău- Turnul de Apă.

Dorinţa de a arăta şi de a-şi împărtăşi emoţiile, gândurile şi impresiile sale cu alţii, au dus de facto la crearea expoziţiei. În opinia talentaţilor artişti, de la înălţime se deschide o panoramă deosebită a întregului oraş, iar ,,Turnul de Apă” este locul perfect pentru a imortaliza lucrările sale, fiind centrul şi focarul observatorului principal al Chişinăului.

Ecaterina şi Dan au avut oportunitatea de a organiza încă o expoziţie personală, astfel aceasta fiind a doua la număr. Ecaterina a mărturisit că primul său eveniment ,,Tema pentru Acasă” a venit din partea proiectului de la “AIESEC”, unde trebia să organizeze evenimentul de la zero. În cadrul proiectului a realizat o expoziţie unde şi-a expus lucrările sale pentru prima dată. În ce-a de-a doua expoziţie ea s-a axat atât pe pictură, cât şi pe fotografie. Tinerii au menţionat că mai sunt oameni pasionaţi şi cointeresaţi de artă, nu doar din Republica Moldova, dar şi turişti din diferite ţări care vin cu plăcere să admire lucrările lor.

Ecaterina Staraşciuc afirmă că se inspiră din locurile frumoase ale oraşului, având şi ocazia de a călători prin mai multe ţări ale lumii, s-a inspirat şi din spaţiile deosebite pe care prin urmare le-a condensat în mai multe albume. Călătoria sa în Coreea a fost cea mai principală sursă de inspiraţie, ceea ce a indus-o la ideea de a picta cu elemente şi chipuri asiatice. Tot aici, Ecaterina a menţionat că a învăţat singură să picteze, inspirându-se din internet, filme, sau pur şi simplu din chipul unor oameni pe care îi întâlnea pe stradă şi se întipăreau automat în memoria sa. Ea lucrează în tuş şi cerneală, iar tehnica dată ea o numeşte “Două culori”.

“Toate cunoştinţele acumulate în domeniul fotografiei se datoreaza unchiului meu de la el am învăţat multe lucruri ce ţin de fotografie. Pentru mine, fotografia înseamnă foarte mult, de mic copil eram pasionat şi am început să mă ocup cu fotografia. Pentru mine camera este atributul principal pe care îl port mereu şi peste tot”, a declarat Dan Boţan.

Tinerii ambiţioşi nu se dau bătuţi şi îşi doresc mult să mearga în continuare pe această cale, iar planaurile lor pe viitor sunt de a aplica la studii în România. De asemenea, ei pledează pentru extindere şi pentru faptul ca să fie cunoscuţi şi dincolo de  Prut.

Multă baftă în continuare!                                                      

 Autor: Iulia Malega

 

Vezi mai multe imagini de la expoziție:

  


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button