MAGAZIN

Astăzi a răsunat ultimul clopoţel

Distribuiți acest articol!

Data de 31 mai este poate cea mai aşteptată zi pentru elevi. Astăzi, peste 340 de mii de copii și adolescenți din toată țara și-au încheiat anul de studii. Astfel, în instituțiile din țară au fost organizate activități solemne, pentru a celebra ultima zi de școală.

Cu această ocazie Ministerul Învățământului a a transmis un mesaj pentru toți elevii din țară: „Dragi elevi!
Peste puțin timp va răsuna ultimul clopoțel. Sunetul lui miraculos vă va transfera din atmosfera clasei în cea a vacanței. Timp de un an v-ați întâlnit zilnic la școală, ați comunicat între voi și, ghidați de profesori, ați parcurs un segment important din drumul cunoașterii. Acum a sosit momentul să vă bucurați de toate succesele repurtate în decursul anului de studii și de vacanța, pe care o meritați din plin. Să aveți o Vacanța mare în care să adunați amintiri cât mai frumoase și să reveniți la școală revigorați și însetați de noi cunoștințe”, se arată într-un comunicat emis de minister.

Dacă pentru elevii de mîine începe vacanța, elevii claselor a IX-a şi a XII-a urmează să susțină examenele. Sesiunea de absolvire a ciclului gimnazial se va desfăşura în perioada 5-15 iunie, iar probele de bacalaureat vor fi între 2 şi 20 iunie.

Dacă anul trecut au absolvit 23.000 de elevi, anul acesta lista se micșorează până la aproape 19 mii de elevi


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button