Actualități

Astăzi se împlinește un AN de la CONDAMNAREA lui Vlad Filat

Distribuiți acest articol!

Astăzi se împlinește un an de zile de la condamnarea lui Vlad Filat. Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, a fost condamnat la 27 iunie 2016, de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la noă ani de închisoare.

Se stabilește lui Filat Vladimir o pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 9 ani, cu amendă în mărime de 3.000 de unităţi convenţionale (60 mii lei), cu privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice pe o perioadă de 5 ani, cu retragerea distincției de stat Ordinul Republicii. Se stabilește executarea pedepsei cu închisoare într-un penitenciar de tip închis”, se menționa în sentință.

Filat a fost arestat încă din luna octombrie a anului 2015, în urma unui autodenunț al primarului de Orhei, Ilan Shor. El este bănuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la Ilan Shor mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 000 000 de dolari pentru acordarea diferitor servicii.

Vlad Filat își ispășește pedeapsa la Penitenciarul nr. 13 din capitală,  fostul premier urma să fie transferat într-un penitenciar de tip închis, însă la solicitarea proprie a rămas în Penitenciarul nr. 13.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button