ActualitățiExterneIMPORTANTE

Atac CIBERNETIC de proporții în Ucraina. Bănci și ministere, ATACATE

Distribuiți acest articol!

Atac cibernetic de proporţii în Ucraina. Vicepremierul spune că reţeaua IT guvernamentală a picat. Printre ţinte se numără bănci şi companii, inclusiv distribuitorul de electricitate / Este afectat şi aeroportul din Kiev.

Mai multe bănci şi companii – inclusiv distribuitorul public de electricitate – au fost lovite marţi de un atac cibernetic ce a afectat unele operaţiuni, a anunţat banca centrală ucraineană.

Vicepremierul ucrainean Pavlo Rozenko a afirmat că reţeaua de computere a guvernului a picat şi a postat pe Twitter o imagine cu un ecran de computer ce afişează un mesaj de eroare. “Această imagine apare pe toate computerele guvernului”, spune acesta.

Directorul aeroportului Boryspil din Kiev a anunţat că sistemul IT a fost afectat şi că este posibil să apară întârzieri ale zborurilor.

Aceste ultime probleme vin după o serie de încercări de hacking asupra paginilor de web al statului ucrainean ce au avut loc spre sfârşitul anului trecut şi după atacuri repetate asupra reţelei de electricitate a ţării.

Banca centrală a informat că “un virus necunoscut” este de vină pentru ultimele atacuri, dar nu a dat mai multe detalii despre băncile şi firmele afectate.

Oschadbank, una dintre cele mai mari bănci deţinute de stat a informat că unele dintre serviciile sale au fost afectate de atac, dar a garantat că datele clienţilor sunt în siguranţă.

Distribuitorul de energie Ukrenergo a spus că sistemul său IT a fost lovit de un atac cibernetic, dar perturbările nu au avut niciun impact asupra furnizării de electricitate.

Din cauza acestui atac, pasagerii metroului din Kiev nu au mai putut plăti călătorii cu cardul bancar, iar băncile au fost nevoite să își suspende unele servicii pentru clienți.

Ucraina a blamat Rusia pentru atacurile cibernetice anterioare, inclusiv unul asupra distribuţiei de electricitate de la sfârşitul anului 2015 ce a lăsat o parte din vestul Ucrainei temporar fără electricitate.

În total, circa 60 de site-uri au fost țintele atacurilor cibernetice. 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button