ActualitățiRomânia

Atac fără precedent din partea socialiștilor. Un deputat PSRM acuză diplomații români

Distribuiți acest articol!

Asaltul socialist la adresa României și românismului escaladează într-un ton din ce în ce mai agresiv. De data aceasta, pe lângă deja vechii inamici Traian Băsescu și Anatol Șalaru, vizat este un diplomat de la București prezent la post în R. Moldova.

Într-o postare pe blogul personal, deputatul socialist Grigore Novac îl acuză pe consulul Mihai Baciu de implicare în Declarațiile de Unire semnate de mai multe localități din R. Moldova.

În ultima lună, domnul consul a avut mai multe întîlniri cu primari, vice-președinți și președinți de raioane din nordul țării, pentru a-i influiența și a-i convinge să semneze așa numitele “declarații de unire cu Romînia”, se precizează în materialul de pe blog, care continuă cu ideea că consulul român de la Bălți ar corupe aleșii locali semnatari ai Declarațiilor de Unire.

Este grav ceea ce face, dar situația se agravează atunci cînd acest individ recurge la acțiuni de corupție în schimbul semnăturilor sub declarația de unire. Astfel, trădarea de patrie din partea aleșilor locali, costă de la 1000 dar care nu depășește 2000 euro pentru o declarație semnată.”, scrie Grigore Novac.

Mai mult decât atât, deputatul socialist îl acuză pe consulul României la Bălți că ar intreprinde acțiuni prin care ar promova propagandistic Partidul Unității Naționale, al cărui președinte de onoare este Traian Băsescu, iar președinte executiv este Anatol Șalaru.

Misiunea domnului consul cu siguranță este alta, însă pe lîngă atribuțiile sale, domnul Mihai Baciu face propaganda în favoarea Partidului Unității Naționale, condus de doi cetățeni certați cu legea, unul în Romînia (Băsescu) și al doilea în Republica Moldova (Anatol Șalaru)”, scrie Grigore Novac.

Deputatul socialist cere Procuraturii Generale, Serviciului de Informații și Securitate, dar și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, să monitorizeze presupusa activitate ilegală a consulului general al României la Bălți, Mihai Baciu.

Sursa: deschide.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button