ActualitățiExterne

Atac la Moscova! Cu ouă și pistoale cu gloanțe din cauciuc

Distribuiți acest articol!

Muncitorii din Moscova au fost atacați cu ouă și cu pistoale cu gloanțe din cauciuc de către moscoviți după potopul de zăpadă care a paralizat la începutul săptămânii capitala Rusiei.

După „furtuna secolului” declanșată la Moscova, cetățenii se arată nemulțumiți de lucrările efectuate serviciile de utilitate publică operațiunile de deszăpezire. Drept răspuns,  muncitorii primăriei au fost răsplătiți cu ouă și alte produse alimentare, aruncate de la balcoane.

Viceprimarului Moscovei, Piotr Birioukov, susține că moscoviții sunt nemulțumiți de faptul că utilajele de deszăpezire ies pe străzi noaptea, iar ei nu se pot odihni din cauza motoarelor ambalate și a zgomotului de lopeți.

„Muncitorii sunt mitraliați cu produse alimentare. Pur și simplu, cetățenii își deschis frigiderele și încep să arunce cu ouă în ei. Unii scot chiar pistoalele cu gloanțe de cauciuc și trag în echipamentele noastre de deszăpezire”, a precizat Birioukov pentru postul de radio Vesti FM.

Moscova a rămas paralizată luni, după ce a fost lovită în timpul weekendului de cea mai mare furtună de zăpadă înregistrată vreodată în capitala rusă. Stratul de zăpadă ajunsese luni la 43 centimetri, provocând anularea a 100 de zboruri pe aeroporturile din Moscova şi ambuteiaje pe multe artere ale capitalei, în condiţiile în care termometrele indicau o temperatură de -13 grade Celsius. Serviciile de urgenţă au declarat că au trebuit să intervină pentru a degaja peste 120 de vehicule blocate de zăpadă pe drumurile din regiunea Moscovei, în timp ce circulaţia mai multor tramvaie a fost blocată de arborii căzuţi.

O persoană şi-a pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite duminică ca urmare a prăbuşirii unor copaci, în condiţiile în care numărul arborilor dezrădăcinaţi în urma căderilor masive de zăpadă a depăşit 2.000. Căderile de zăpadă au declanșat și o altă problemă în Moscova: invazia de vulpi înfometate.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button