Actualități

Atac terorist în Burkina Faso: operaţiunea contra atacatorilor a luat sfârşit

Distribuiți acest articol!

După un bilanţ provizoriu prezentat de guvern, cel puţin 18 persoane au fost ucise şi alte zece au fost rănite, în urma unui atac comis într-un restaurant din Ouagadougou, capitala Burkina Faso.

Operaţiunea forţelor de securitate contra presupuşilor atacatori dintr-un restaurant din Ouagadougou a luat sfârşit, a anunţat luni, 14 august, ministrul comunicării, Remis Dandjinou. ”Operaţiuni de verificare a caselor din vecinătate vor continua”, a precizat ministrul comunicării, în timpul unei conferințe de presă.

Atacul terorist a avut loc în seara de duminică, 13 august, într-un restaurant din Ouagadougou, capitala Burkina Faso, după bilanțul provizoriu prezentat de către guvern. Atacul încă nu a fost revendicat, dar autoritățile tind să creadă că a fost un atac terorist.

Une cliente blessée, à la suite de l’attaque du restaurant par des hommes armés, à Ouagadougou, le 13 août.

Sursă imagine: Reuters

Ministrul comunicării a confirmat luni dimineață că mai multe persoane au fost reținute de atacatori și că unele dintre ele au fost eliberate, fără a oferi însă alte detalii.

În Franța, ministerul afacerilor externe a invitat cetățenii francezi din regiune să evite sectorul în care s-a produs atacul. Ambasada, care este în contact permanent cu autoritățile locale, fără a afla încă dacă printre victime sunt și cetățeni francezi.

Sursă: Le Monde

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button