MAGAZIN

Atacatorii de la Barcelona şi Cambrils ar fi făcut parte dintr-o CELULĂ de 12 persoane

Distribuiți acest articol!

Cotidianul spaniol El Pais scrie că atacatorii de la Barcelona şi Cambrils făceau parte dintr-o celulă de 12 persoane, relatează BBC News.

Până în prezent, poliţia a arestat trei persoane şi a anunţat că a identificat « principalul suspect” care s-ar fi aflat la volanul furgonetei care a intrat în mulţime pe La Rambla. Este vorba despre Moussa Oukabir, în vârstă de 17 ani.

El este fratele lui Driss Oukabir, una dintre cele două persoane arestate la Ripoll. Oamenii legii verifică dacă adolescentul a avut şi alţi complici.

Driss Oukabir este marocan şi a fost arestat în noaptea de joi spre vineri. Actele sale ar fi fost folosite pentru închirierea furgonetei care a lovit mulţimea la Barcelona. El susţine, însă, că actele i-au fost furate şi că nu are nicio legătură cu atacul.

Poliţia a mai arestat vineri dimineaţă un suspect, tot la Ripoll, aparent într-un tren.

Anterior, autorităţile au reţinut un spaniol, suspectat de legături cu atacul, însă identitatea acestuia nu a fost făcută publică.

Alţi cinci terorişti au fost ucişi de poliţie după ce au lovit cu o maşină civili dintr-o staţiune balneară din Catalonia, Canbrils. Şase persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, au fost rănite.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button