Externe

Atentat terorist la Kabul

Distribuiți acest articol!

Un nou act terorist a avut loc la Kabul miercuri dimineața la 08:25. Cel puțin 80 de persoane și-au pierdut viața și alte 350 au fost rănite după explozia unui vehicul capcană în zona cartierului diplomatic din centrul capitalei afgane Kabul, relatează Reuters.

Informația a fost confirmată agenției britanice de presă de un purtător de cuvânt al poliției din Kabul, Basir Mujahid, care a indicat că explozia survenită în apropiere de intrarea fortificată a Ambasadei Germaniei s-a soldat cu numeroși și morți și răniți.

Deflagrația a fost într-atât de puternică încât a zguduit o mare parte a capitalei afgane, suflul său a spart geamuri și a semănat panică în rândul populației. După explozie, diplomata indiană menționează într-o postare pe Twitter următoarele: “Mulțumesc lui Dumnezeu, personalul Ambasadei Indiei este viu și nevătămat după explozia puternică de la Kabul“.

Șeful Pentagonului, Jim Mattis, a declarat recent că se așteaptă la un “nou an dificil” pentru armata afgană și militarii străini prezenți pe teritoriul afgan. Prin urmare, președintele american Donald Trump examinează în prezent ideea trimiterii mai multor mii de militari pentru depășirea situației în impas în Afganistan.

Într-un mesaj recent cu ocazia începerii lunii sacre a Ramadanului, șeful Misiunii ONU în Afganistan, Tadichi Yamamoto, a solicitat “tuturor părților aflate în conflict, să respecte obligațiile lor religioase și să înceteze luptele” în timpul acestei perioade.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button