MAGAZIN

AUR își deschide birouri în Republica Moldova pentru a mijloci relația dintre românii basarabeni și statul român

Distribuiți acest articol!

AUR își deschide birouri în Republica Moldova pentru a-i ajuta pe românii basarabeni în relația cu statul român. Potrivit informațiilor, este vorba de 7 puncte administrative ce vor fi plasate în orașele Ungheni, Nisporeni, Ialoveni, Cahul, Hâncești, Bălți și Soroca. Scopul acestor puncte administrative este de a stabili relații instituționale cu cetățenii Republicii Moldova care au nevoie de ajutor în relația cu statul român. 

Cu ce îi ajută acest lucru pe românii basarabeni? Simplu, prin intermediul structurii politice a partidului AUR se vor lua măsuri de ajutorare, de la obținerea drepturilor de pensie sau alocații pentru copii și până la consultanță în vederea obținerii cetățeniei române.

AUR a făcut niște promisiuni către electorat și AUR se va ține de cuvânt. Extinderea în Republica Moldova pentru a oferi servicii concrete nu are legătura cu alegerile parlamentare, dar nici nu putem opri timpul în loc pentru că există o bătălie politică. AUR a promis că va ajuta pe românii basarabeni și că parlamentarii se vor implica energic și clar pentru a se asigura că drepturile românilor sunt respectate.

Așa cum deschidem birouri parlamentare în Italia, Spania, Germania sau în orice loc al lumii, tot așa vom deschide și în Republica Moldova. Nu ne dorim niște birouri formale, acolo vom desfășura o activitate administrativă și de consultanță, vom ajuta pe românii basarabeni în relația cu statul român. Era bine ca statul să facă acest lucru, însă din opoziție este ceea ce noi putem face” a declarat Adrian George Axinia, parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button