Actualități

AUR stă în calea planului PAS de federalizare a Republicii Moldova

Distribuiți acest articol!

Deputatul AUR Ciprian Ciubuc afirmă că Partidul Acțiune și Solidarite condus de Igor Grosu mimează opoziția față de bandiții Igor Dodon și Renato Usatîi deoarece se pregătește o mare trădare pe axa Berlin-Moscova privind federalizarea Republicii Moldova după alegerile din 11 iulie.

„PAS urmează planul pentru federalizarea Relublicii Moldova. Conform planului de federalizare, analiștii din slujba PAS, plătiți de fonduri străine, susțin insistent coaliția Est-Vest cu Renato Usatîi după alegeri. Pentru aceasta, liderii și candidații PAS refuză constant să garanteze că nu vor face coaliție cu Renato Usatîi sau cu Dodon, după alegeri. PAS îl respinge doar pe Ilan Șor, pentru că așa le-au spus ambasadele, să scape de el, pentru că este prea compromis.

În schimb, PAS are un pact de neutralitate electorală cu Renato Usatîi, vedeți că nu se atacă unii pe alții. Iar pe Dodon, PAS îl atacă doar din motive electorale, de ochii lumii. Dar așa a făcut PAS și în 2019, când au semnat că nu fac coaliție cu Dodon și apoi au făcut coaliția de guvernare Est-Vest, cu PSRM. Planul federalizării prevede că aceasta să fie realizată după alegeri de o coaliție Est-Vest formată din PAS și o forță de stânga, de preferat Renato Usatai, iar dacă acesta nu va intra în Parlament, atunci merge coaliție și cu Dodon, cum a mai făcut PAS și în 2019.

Semnalul a fost dat și de Peter Michalko, ambasadorul UE la Chișinău, care în prag de campanie electorala s-a dus la Bălți ca să-l lustruiască pe primarul Renato Usatîi, ca să îl facă numai bun pentru o coaliție cu PAS, după alegeri. Igor Grosu, președintele PAS a dezvăluit elemente ale planului de federalizare într-un interviu dat la București. Liderul PAS a aruncat la gunoi politica de stat a Republicii Moldova privind reglementarea conflictului transnistrean.

După cum este cunoscut, războiul de pe Nistru, din 1992, a fost o agresiune a Federației Ruse împotriva Republicii Moldova. Trupele ruse ocupă ilegal teritoriul constituțional al Republicii. Dar liderul PAS pretinde altceva, anume că ar fi un conflict întreținut de oligarhii de la Tiraspol și Chișinău, pentru a face profit. Adică ar fi un conflict civil în cadrul Republicii Moldova, nu o agresiune urmată de ocupația rusă.

Aceasta este exact teoria Kremlinului, ca moldovenii s-ar fi încăierat între ei și pacificatori ruși doar au venit să se așeze între dânșii, ca să nu se mai omoare unii pe alții. Și trădătorul Nicu Popescu, ministrul de Externe al PAS a declarat la București că în 1992 ar fi fost un război civil în Republica Moldova, conform propagandei Kremlinului. Șocată de afirmațiile lui Igor Grosu, reportera la întrebat dacă nu cumva crede că și Rusia ar fi interesată să mențină acest conflict înghețat lângă granițele NATO.

Trădătorul din fruntea PAS a pretins însă cu nerușinare că nu cunoaște care sunt intențiile Rusiei dar crede ca “nici Rusia nu e mulțumită cu acest teritoriu”. Adică Rusia nu e mulțumită cu ocupația Transnistriei, dar pesemne nu are încotro!- Politica de stat a Republicii Moldova prevede retragerea trupelor ruse, conform hotărârii conferintei OSCE de la Istanbul, din 1999, dar trădătorul din fruntea PAS a dat semnalul că el nu va cere retragerea trupelor ruse, pretinzând ca “depinde de alți actori momentul potrivit”.

Este ca și cum Ucraina ar renunța să ceara retragerea trupelor ruse din Donbas. Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) pretinde că staționează pe teritoriul Republicii Moldova pentru că pazește depozitul de armament și muniție de la Cobasna. Poziția Republicii Moldova este aceea că muniția veche să fie distrusă pe loc, iar restul muniției, împreună cu GOTR să plece în Rusia, pentru ca rușii să nu mai găsească pricina să-și mențină trupele de ocupație in Transnistria.

Trădătorul Igor Grosu din fruntea PAS a declarat în interviu că muniția veche de la Cobasna poate fi distrusă, iar restul poate să fie “administrată”. Adică să rămână pe loc, și odată cu aceasta să rămână și trupele ruse care pretind că ne ocupă teritoriul pentru a păzi această muniție din depozitul de la Cobasna.

Liderul neales din fruntea PAS a trimis semnalul de supunere față de Kremlin. El a spus ca înțelege rolul Rusiei în această regiune și Republica Moldova va avea o “politica predictibilă față de Rusia”. Adică va avea grija să nu supere Rusia nici cu o floare. Cel mai tare s-ar supăra Rusia pe Republica Moldova pentru integrarea euro-atlantica a Republicii.

Igor Grosu a dat asigurări în limbaj diplomatic că aceasta nu se va întâmpla. A spus că nu vrea ca Republica Moldova să devină un teritoriu pe care marile puteri să-și delimiteze influența. Adică dă asigurări că Republica Moldova sub conducerea PAS nu va încerca să adere la familia europeană și euro-atlantică. De altfel integrarea europeană a dispărut din programul politic și discursul PAS. De ce? De-atâta…

Igor Grosu a transmis și semnale de bunăvoința și supunere față de bandiții separatiști de la Tiraspol, care recent au mai omorât un moldovean, pretinzând că pescuia ilegal pe Nistru. Grosu a spus că va cere Ucrainei să prelungească perioada de acces pe teritoriul său a mașinilor cu plăcuțe de înmatriculare transnistrene.

AUR este singurul scut împotriva acestui plan de federalizare și pierdere a suveranității Republicii Moldova. Pentru că AUR este cel mai convins susținător al integrării europene și euro-atlantice a Republicii Moldova. Pentru că Țara Mama România se afla în UE și NATO. Deosebirea care se face între așa-zișii pro-europeni și unioniști este falsă. Pentru că unioniștii sunt cei mai mari pro-europen.

Propaganda PAS, dusă împotriva AUR prin așa-ziși analiști și prin presa de casă are ca scop iluzoriu împiedicarea intrării AUR în Parlamentul de la Chișinău. Având alături AUR, o puternică forța pro-europeană și euro-atlantica, PAS nu va putea justifica de ce va face o coaliție cu Renato Usatîi, sau chiar cu Dodon, dacă Usatîi nu intra în Parlament.

Cei de la PAS nici nu ar mai putea ieși pe stradă din cauza furiei poporului. AUR va intra triumfător în Parlamentul și Guvernul Relublicii Moldova! AUR se va opune oricăror planuri și tentative de federalizare a Republicii Moldova prin încălcarea voinței majorității cetățenilor!

AUR va fi principalul motor al integrării europene și euro-atlantice prin Unirea cu Țara Mama – România! Scopul nostru suprem este creșterea nivelului de trai al poporului și securitatea sa la adapostul umbrelei euro-atlantice, ferit de pericolele, conflictele și războaiele din regiunea noastră. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat deputatul AUR Ciprian Ciubuc pentru 10TV.MD.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button