Actualități

AUR va contesta decizia CEC și anunță proteste

Distribuiți acest articol!

Alianța pentru Unirea Românilor va contesta decizia CEC de a limita numărul secțiilor de votare în diaspora și anunță proteste în fața sediului instituției.

Dodon se teme de diaspora!

„Am aflat cu stupoare despre refuzul Comisiei Electorale Centrale de a deschide mai multe secții de vot în diaspora, fiind acceptată astfel propunerea secretarului CEC, Maxim Lebedinschi, fost consilier al lui Igor Dodon, de a menține același număr ca și la prezidențialele din 2020.

Asta deși proiectul inițial prevedea amenajarea a 162 de secții! Ne amintim cu toții experiența alegerilor trecute, când moldovenii au stat la cozi ore în șir pentru a-și putea exercita dreptul la vot. Mai mult, la unele secții de vot, buletinele au fost epuizate, iar astfel a fost încălcat dreptul fundamental al oamenilor de a putea vota.

Cum adică, domnilor de la CEC? Pentru alegătorii din regiunea transnistreană pot fi organizate mai multe secții de vot, iar pentru cei din diaspora – nu?!

Este strigător la cer să îți bați joc de oameni în asemenea hal, în special în condiții de pandemie, când statul ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru ca alegătorii să poată vota în siguranță. Alianța pentru Unirea Românilor cere Comisiei Electorale Centrale revizuirea acestei decizii și mărirea numărului secțiilor de vot peste hotare, în conformitate cu cifrele înregistrării prealabile.”, a declarat liderul AUR Vlad Bilețchi.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button