MAGAZIN

Avia Invest premiată pentru aportul adus Aeroportului din Chișinău

Distribuiți acest articol!

Avia Invest a fost desemnată ca fiind compania din țările Comunității Statelor Independente (CSI) care a adus în 2016 cea mai mare contribuție la extinderea unui aeroport cu traficul de pasageri de până la cinci milioane anual. Astfel, pentru prima dată în istoria activităţii Aeroportului Internațional Chișinău, acesta a fost premiat la această categorie, ceea ce indică un ritm intens de modernizare.

Premiul a fost oferit echipei aeroportului la 24 mai, anul curent, în oraşul Moscova, în cadrul concursului organizat de Asociaţia „Aeroport”, una dintre cele mai prestigioase asociaţii din domeniul avia din ţările CSI. Scopul esențial al concursului este de a distinge şi premia aeroporturile care au obţinut cele mai bune rezultate, au participat la dezvoltarea aviaţiei civile şi au construit un climat investiţional favorabil.

„Trebuie să menţionez faptul că odată cu concesionarea, Aeroportul Chişinău trece printr-un proces radical de modernizare. Actualmente, dezvoltarea acestuia continuă, însă schimbările, care la ora actuală le puteţi vedea cu ochiul liber, sunt deja resimţite de către pasageri. Terminalul a fost extins, conform cerinţelor IATA, nu mai jos de categoria C, spaţiile vechi au fost complet reutilate şi a fost creat un concept nou al aerogării, respectiv s-au redus substanţial incomodităţile resimţite de pasageri. Cozi la ghişeele de înregistrare şi la punctele de control a securităţii nu mai există, deoarece numărul angajaţilor a fost dublat, iar în prezent terminalul are o capacitate de flux de 750 pasageri pe oră într-o singură direcţie, comparativ cu 420 cât era până în 2013”, a mărturisit directorul general „Avia Invest”, Petru Jardan.

Amintim că lucrările de reparaţie şi reconstrucţie se desfășoară în mai multe direcţii şi cuprind aria atât a terminalului cât şi a aerodromului.

 Autor: Elena Zdorovețchi

Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button