MAGAZIN

Avocat și polițist, reținuți pentru trafic de influență

Distribuiți acest articol!

Un avocat și un ofițer de urmărire penală de la Inspectoratul de poliție Hîncești au fost reținuți de ofițerii și procurorii anticorupție în după-amiază zilei de ieri. Bărbații sunt bănuți de trafic de influență exprimat prin extorcarea de mijloace bănești ce nu li se cuvin pentru încetarea unei urmăriri penale, transmite CNA.

Potrivit denunțătorului, omul legii și apărătorul, acționând în complicitate, ar fi pretins și primit 2000 de euro pentru a adopta o decizie de încetare a urmăririi penale pe un caz de conducere a autoturismului în stare avansată de ebrietate și în lipsa permisului de conducere. La momentul documentării, concentrația de alcool în aerul expirat al șoferului ar fi fost de 0,69 mg/l. Conform celor invocate de suspecți, o parte din banii extorcați urmau să ajungă și la procurorul pe caz.

Urmare a acumulării materialului probator, cei doi au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reţinuți pe un termen de 72 de ore. O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 alin. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani sau amendă în mărime de până la 3000 unități convenționale – echivalentul sumei de 150 000 de lei.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Procuraturii Anticorupție.

Sursa foto: protv.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button