Actualități

Banca Transilvania își extinde activitatea din Republica Moldova

Distribuiți acest articol!

Banca Transilvania intenţionează să preia controlul unic asupra O.C.N. „Microinvest” S.R.L prin achiziţionarea 100% din capitalul social al companiei. Operaţiunea de concentrare economică este analizată de Consiliul Concurenţei, în vederea stabilirii compatibilităţii cu mediul concurenţial, transmite bizlaw.md

La mijlocul lunii ianuarie, Banca Transilvania a anunţat despre intenţia de achiziţionare a 100% din capitalul social al Microinvest, companie specializată pe finanţarea microîntreprinderilor, liderul pieţei financiare non-bancare din Republica Moldova.

Directorul băncii, Ömer Tetik, a declarat atunci că noua achiziţie arată angajamentul BT de a susţine cât mai mulţi antreprenori prin dezvoltarea activităţii de microfinanţare a Grupului Financiar Banca Transilvania.

Banca se afla atunci în etapa de solicitare a aprobării achiziţiei de către autorităţile de supraveghere din România şi de către alte autorităţi relevante. În evaluarea şi pregătirea acestei tranzacţii, Banca Transilvania a colaborat cu case de avocatură şi consultanţi juridici din România şi Republica Moldova.

Precizăm că Grupul Financiar Banca Transilvania mai controlează în Republica Moldova – BT Leasing şi Victoriabank.

Cu privire la concentrarea economică care urmează a se realize, Consiliul Concurenţei solicită observaţiile şi punctele de vedere ale agenţilor economici terţi referitor la modul în care concentrarea economică notificată afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţa dată.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button