ActualitățiBasarabia

Bătrîncea: PAS să nu încalce legea

Distribuiți acest articol!

Socialistul Vlad Batrîncea se plânge pe la televiziunile dodoniste despre faptul că numirile ilegale făcute de PSRM în cadrul instituțiilor statului ar putea zbura din funcții, după ce va fi format noul Guvern PAS. După cum bine știm foarte multe persoane din aparatul de partid al socialiștilor ocupă ilegal posturi de conducere în companiile de stat.

Bătrîncea a declarat, la NTV Moldova, că amenințările făcute de exponenții PAS cu privire la darea afară a mai multor salariați încalcă principiul separării celor trei puteri în stat. Amintim că în multe cazuri deja instanțele de judecată au decis că numirile făcute de PSRM sunt ilegale, iar cei concediați ilegal vor fi repuși în funcții.

”Nu văd acel dream team care va prelua cu succes mai multe poziții în Republica Moldova. Dânșii au câștigat alegerile și dânșii pot promova o politică de cadre. Eu nu sunt în poziția să apăr un funcționar concret, dar acest funcționar este apărat de lege. Dacă acest funcționar nu face față, sunt proceduri conform legii care trebuie aplicate. Dacă acești deputați au promis oamenilor un stat de drept, o justiție corectă, dânșii trebuie să dea un exemplu ce înseamnă respectarea normei legale. Avem trei ramuri ale puterii: legislativă, executivă și judecătorească. Aceste ramuri sunt independente și acest principiu de separare a celor trei puteri în stat este unul de bază al statului de drept. De aceea, ei trebuie să aplice mecanisme corecte și trebuie să aplice legea așa cum prevede procedura”, a spus Batrîncea.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button