Actualități

Bătrânețe haine grele: Voronin și-a uitat propriile declarații despre reforma constituțională

Distribuiți acest articol!

În cadrul unei conferințe de presă, Vladimir Voronin a declarat că „noua Constituție ar trebui să reflecte realitățile lumii de astăzi și să asigure continuitatea principiilor de bază ale edificării și existenței statului moldovenesc.

Voronin a precizat că anume în urma adoptării a unei noi Constituții va începe adevărata reformă a justiției.

În noua Constituție ar trebui să fie consacrate obligațiile statului față de cetățeni pe tot parcursul viețiilor, de la naștere și până la o moarte demnă”, a precizat Voronin.

Amintim că acum un an, Vladimir Voronin declara că inițiativa lui Igor Dodon de a crea o comisie pentru reforma constituțională o simplă acțiune de publicitate electorală și o încercare de a arunca praf în ochi cetățenilor pentru ca ei să nu vorbească de sărăcie sau situația social-economică dezastruoasă din stat. Fostul șef al statului menționa că problema constă nu în prevederile Constituției, dar în faptul că demnitarii, inclusiv Igor Dodon, nu le execută.

Este nevoie nu de o nouă Constituției, dar să executăm cerințele actualei Constituții. Am adus exemplul mai multor țări în care Legea Spupremă trăiește, fiind elaborată sute de ani în urmă, și aceste țări au succese pe toate dimensiunile și nu are nevoie de o constituție nouă. Modificări, desigur, pot fi făcute, pentru că viața nu stă pe loc, dar noi nu avem nevoie categoric de o nouă Constituție. Republica Moldova are nevoie ca președinții și toți ceilalți demnitari să execute prevederile Constituției, pentru că ei depun jurământul și pun mâna pe Constituție și jură să respecte Constituția și legile țării”, declara atunci Voronin.

Mai mult, el critica inițiativa socialistului și pentru faptul că aceasta a fost făcută cu câteva luni înainte de alegeri: „Noi nu trebuie să facem Constituție pentru Dodon, Voronin, pentru nu știu ce președinte”.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button