ActualitățiBasarabia

Bătut și amenințat cu arma: Victor Popescu despre acțiunele întreprinse de „băieții” lui Damir și Orheianu împotriva sa

Distribuiți acest articol!

După arestarea lui Dorin Damir, finului oligarhului Vlad Plahotniuc, tot mai multe persoane au ieșit public pentru a vorbi de persecuțiile la care au fost supuși de-a lungul anilor, iar reținerea acestuia, este considerată de mulți dintre ei, un prim pas spre ,,dreptate”. Printre victimele lui Dorin Damir s-ar număra și Victor Popescu cu familia sa.

Victor Popescu a fost președintele Federației de Lupte Universale din Moldova. În anul 2016, îl acuza pe președintele FEA, Dorin Damir, de încercarea de a zădărnici desfășurarea festivalului de arte marțiale. Popescu declara că FEA ,,nu vrea concurență, el (Damir) vrea să monopolizeze sportul din Moldova, ca toți banii obținuți din organizarea evenimentelor sportive să ajungă la el în buzunar„. Totodată, Victor Popescu declara că în 2016 ar fi fost atac de circa 10 sportivi de a lui Damir, unde Orheianu, l-ar fi fost amenințat chiar cu pistolul, lucru ce se regăsește și în cauza penală inițiată în urma acelui caz.

„A ieşit dintr-o maşină Volkswagen Transporter, albastru-închis, cu emblema clubului Leon. M-a invitat în maşină, eu am refuzat, i-am zis că doar nu avem mult de discutat. El a insistat să ne ferim cel puţin mai într-o parte. În acest moment, într-o milisecundă în care eu nici n-am reuşit să mă orientez, a trecut un taxi dintr-o parte, el m-a blocat, m-a dat în spate, iar din taxi a ieşit Octavian Orheianu cu o echipă de vreo 8-10 persoane”, susţine victima. Prima lovitură mi-a dat-o în partea stângă a corpului. Eu m-am blocat puţin, iar în timp ce stăteam cu mâinile la spate Octavian a scos electroşocul şi a vrut să mă bage cu forţa în automobilul Volkswagen. Pentru un scurt timp am pierdut orientarea şi atunci OctavianOrheianu a scos arma şi mi-a pus pistolul în faţă. Cineva din cei care mă ţineau a strigat: „Nu trage, Octavian, că e lume”, declara el în cadrul unei conferințe de presă din 2016.

Într-o discuție cu reprezentanții redacției ,,Punctul pe i”, Victor Popescu ne-a expediat și un extras din fișa medicală a acestuia, după ce ar fi fost bătut de tinerii lui Damir și Orheianu.

Totodată, ne-a vorbit și despre faptul că au existat mai multe conflicte cu președintele FEA. Ba mai mult, Victor Popescu ne-a comunicat că familia sa ,,a avut foarte mult de suferit, noi am fost nevoiți pentru Damir și echipa lui, să părăsim și România

,,De la început, am crezut că noi în România ne putem simți în securitate, dar când ne-am pomenit cu filaj, și apoi, deja cu ceva mult mai serios și periculos. Eu de atunci știam că Damir este acoperit de lege, ei umblau în România cu ,,talon” special, care le permiteau să desfășoare operațiuni de filaj” a declarat el.

În context, Victor Popescu spune că ,,m-am trezit în o bună zi cu lucrători din grupa lor ,,Argus” în pragul casei unde locuiam. Voi idee nu aveți prin ce teroare noi am trebuit să trecem”. În același timp, Victor Popescu menționează că ,,toată casa era plină de ,,jucioace”„.

Victor Popescu declară că ar fi primit totuși o ofertă pentru a se putea întoarce acasă, însă, aceasta ar fi fost condiționată.

,,Mie mi s-a spus clar, eu mă pot întoarce acasă cu familia și-mi dau siguranța, dacă eu ies public și neg toate ce am spus de Plahotniuc, Damir și toată echipa lor” a spus el.

Totodată, acesta spune că i-ar mai fi cerut ,,să merg și să-i informez totul ce-i în ,,ștabul” lui Dodon, care sunt scurgerile de bani„.

,,Așa s-au început toate, la început cu bine, mi se transmitea informația prin persoane apropiate, apoi mai apasat și mai apasat până s-a început o luptă directă” a mai spus el.

La fel, Popescu a vorbit și despre motivele de ce a refuzat să se întoarcă acasă în acea perioadă.

,,Eu dacă mă întorceam acasă, era clar, ori ei mă termină total, ori mă bagă pe ani grei la pușcărie. Deja era dosar, material, persoane vătămate, etc”, a conchis el.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button