ActualitățiExterne

Bază militară americană pe teritoriul unei țări europene, pentru a bloca acţiunile Rusiei

Distribuiți acest articol!

Albania îşi doreşte intensificarea prezenţei militare americane din Balcani pentru a contracara influenţa unor state precum Rusia şi vrea amplasarea unei baze americane pe teritoriul său, a declarat, marţi, ministrul albanez al Apărării, Olta Xhacka, relatează site-ul postului France 24.

Declaraţiile ministrului albanez al Apărării au fost făcute după o întrevedere pe care a avut-o cu secretarul american al Apărării, Jim Mattis, la sediul Pentagonului. Xhacka a afirmat că Albania îşi doreşte să oprească eforturile Rusiei de a destabiliza regiunea, adăugând că Moscova se foloseşte de propagandă şi de ”mijloace hibride” pentru a-şi atinge scopurile.

Este timpul să trimitem un mesaj puternic: Balcanii sunt o regiune orientată spre Occident, şi avem în comun aceleaşi principii şi valori pe care trebuie să le apărăm. Credem că este timpul ca Statele Unite să îşi stabilească o prezenţă militară în Albania. Prezenţa SUA sau a NATO ar constitui o demonstraţie foarte clară că regiunea nu este trecută cu vederea de aliaţii săi”, a declarat Xhacka.

Oficialul albanez a ţinut să sublinieze că Rusia reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa ţării sale.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button